top of page

HYVINVOINTITEKOJEN TOIMINTAYMPÄRISTÖ

Luontoavusteinen toimintamme parantaa luontosuhdetta ja lisää hyvinvointia

Hyvinvointikylä on paikka, jossa ryhmillä on mahdollisuus rauhoittua, virkistyä ja onnistua.

Hyvinvointikylä sijaitsee metsän siimeksessä alle tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta.
 
Metsäluonto, 100 vuotias hirsitalo ja sydämellinen isäntäväki kutsuvat ihmiset kylään. Täällä on aikaa pysähtyä ja vain olla yksin tai yhdessä. Metsä antaa energiaa, vapauttaa hengityksen ja laskee verenpainetta. Yhteinen toiminta ja käsillä tekeminen antavat onnistumisen iloa.

Jokainen Hyvinvointiteko on merkityksellinen

Järjestämme käytännönläheistä toimintaa, joka parantaa ihmisten hyvinvointia. Maaseutu- ja metsäympäristö luovat puitteet monipuoliselle tekemiselle. Osallistamme kumppanimme ja valitut ryhmät toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen, jotta kokonaisuus palvelee kaikkia osapuolia. Teoille asetetaan mitattavat tavoitteet niin kumppaniyrityksen kuin järjestönkin näkökulmasta.

Yhdessä tekeminen helpottaa oloa
Aitoa läsnäoloa ja huolenpitoa
Uutta suuntaa lapsille ja nuorille

Luontoavusteisuus lisää toiminnan vaikuttavuutta

Luontosuhteen rakentaminen ja vahvistaminen auttaa tutkitusti ihmistä voimaan paremmin. Erityisen tärkeää tämä on, jos voimavarat ja elämänhallinta ovat horjuneet tai aika kuluu betoniviidakon uumenissa digilaitteiden parissa.

Motoristen taitojen kehittämiseen ja säilyttämiseen metsä tarjoaa monipuolisen mahdollisuuksien kentän toiminnan lomassa harjoittaa motorisia perustaitoja. Tällä on havaittu olevan merkittäviä yhteyksiä mm. lapsen tiedolliseen ja sosioemotionaaliseen kehitykseen.

Ihmisten elintavat ja ympäristö ovat muuttuneet tavalla, joka on johtanut häiriintyneeseen immuunijärjestelmään elimistön mikrobiston yksipuolistuessa. Viime vuosien tutkimus näyttää, että monipuoliset luontokontaktit lisäävät hyvinvointia ja terveyttä. Tällaisten mikrobien kohtaaminen on tärkeää erityisesti lapsuudessa, jolloin immuunijärjestelmä kehittyy. Mutta myös aikuisiällä esimerkiksi sammalsukellus tukee elimistön immuunijärjestelmää.

Hyvinvointikylä ja vahva osaamisemme käyttöönne

Hyvinvointikylän isäntä, Tero, ja emäntä, Merja, ovat monessa liemessä keitetty pariskunta, jolla on osaamista niin ihmislähtöisestä palvelukonseptoinnista kuin markkinointisisältöjen luomisesta. He ovat johtaneet elämässään lukuisia monimutkaisia projekteja, ja omaavat loistavat koordinointi- ja organisointitaidot, joilla kumppaneiden ja ryhmien tarpeista huolehtiminen onnistuu. Heillä on sydän paikallaan ja matkailu ympäri maailmaa on avartanut ajatus- ja asennemaailmaa. Hyvinvointikylän arvoiksi onkin valittu vastuullisuus, ennakkoluulottomuus ja luontolähtöisyys.

Tero on monipuolinen liikuntaohjaaja sekä lapsiin ja nuoriin erikoistunut lähihoitaja. Ammatillista osaamistaan hän on lisännyt kouluttautumalla seikkailukasvatusohjaajaksi ja green care -asiantuntijaksi. Aikaisemmassa elämässään hän on toiminut niin mainostoimistossa kuin verkkoliiketoiminnan konsulttinakin.

Merja on palautumiseen ja kehonhuoltoon kouluttautunut moniosaaja, joka on toiminut vuosikymmeniä digitaalisen median ja mainonnan tehtävissä.

Sanoista tekoihin

Hyvinvointikylä lupaa hoitaa sujuvasti kokonaisuuden konseptoinnin, käytännön järjestelyt, sisällöntuotannon ja raportoinnin. Yhteistyö räätälöidään kumppaneiden tarpeiden ja tavoitteiden perusteella.

bottom of page